Hikaye anlatmayan bir LinkedIn kalmıştı

Sosyal ağlarda Snapchat ile ortaya çıkan ve Instagram ile sosyal ağların kendi özelliklerinin bile önüne geçen o özelliği hepiniz biliyorsunuz; Hikayeler. Özellikle saklamak istemediğiniz sürece, paylaşıldıktan 24 saat sonra silinen, telefonların dikey fizikleri ile en uyumlu görsel paylaşımlar. Dediğimiz gibi Snapchat bu özelliği buldu ama Instagram meşhur etti ve salgın oradan diğer neredeyse tüm sosyal ağlara ve uygulamalara yayıldı. Hatta bazı banka uygulamaları, google photos gibi başka uygulamalar bile mobil uygulamalarına bu özelliği adapte ettiler. Hatta, bu her uygulamada hikaye özelliğinin eklenmesini tiye alan mesajların en başarılılarından biri de Office programlarından Excel'e bir hikaye satırının eklendiği montaj görseller durumu oldukça iyi anlatıyordu.



Şimdi sıra LinkedIn'e gelmiş. İş dünyasının sosyal ağı olarak bilinen uygulamaya Hikayeler özelliği eklenecek. Haberi okuduğunuz anda aklınıza düşen "ne gerek var?" sorusuna cevabı hemen vermiş firma; bunun olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyor, bu ekleme sayesinde iş etkinliklerinden önemli anları paylaşmanın kolaylaşacağını ve önemli haberlerin ağdaki insanlara daha hızlı bir şekilde duyurulabileceğini söylüyor.

Yola çıktığı günden bu yana her yeniliği ya da düzenlemesi ile iş dışı diğer popüler sosyal ağ uygulamalarına daha fazla benzeyen LinkedIn Hikayeler eklemesi ile bu durumu daha da güçlendirecek. Bu uygulamanın ayrışması açısından daha mı kötü yoksa kullanıcı popülasyonu açısında yaş ve eğitim durumlarına göre doğru bir karar mı zaman gösterecek. Bir çok kullanıcı, özel hayatında yaşadığı gelişmeleri diğer mecralardan paylaşıp, yanlızca işiyle ilgili önemli duyuruları LinkedIn’in hikayeleri üzerinden de paylaşabilir. Böyle bir açıdan bakınca da tıpkı firma yetkilileri gibi "neden olmasın" diyor insan. Paylaşıldıktan 24 saat sonra otomatik olarak silinen Hikayeler paylaşımları, LinkedIn’de de benzer bir mantıkla çalışacak.



Yeni özelliğin tüm kullanıcılara açılacağı tarih net olmamakla birlikte kısıtlı sayıdaki test kullanıcısı tarafından deneniyor.

Siz LinkedIn kullanıyor musunuz ve de bu özellik eklenirse işinizle ilgili paylaşımlar için kullanır mısınız? Ne dersiniz?


Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/linkedin-de-instagrama-benzeyecek-hikayeler-geliyor-41458419

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab