Kripto Para Bilmecesi

Adını ilk duyduğumuz günlerde bilişim sektörü dahil pek çoğumuzun ilgilenmediği kripto para günümüzde milyonlarca insanın umudu haline dönüştü. 

Aslında ilk dijital para işi 1983 yılında Amerikalı David Chaum tarafından tasarlandı. eCash adındaki sistem Digicash şirketi tarafından gerçekleştirildi ve 1995'ten 1998'e kadar bir ABD bankasında mikro ödeme sistemi olarak kullanıldı.

Ülkemizde de yakın  dönem içinde binlerce insanın dolandırıldığı platformlarla toplumda adı iyice kötüye çıkan kripto para aslında geleceğin para birimi olarak gösteriliyordu. 




Sonuç olarak bugün teknoloji devlerinin ağzını açıp bir kaç kelime etmesiyle bir anda yukarı zıplayan ertesi gün ben öyle bir şey demedim ki demesiyle hop aşağıya düşen güvensiz liman haline dönüştü. Ancak yine de popülerliğini kaybetmiyor.

Pandemi sürecinde işsizlik ve belirsizlerin artmasıyla birlikte insanların oturdukları yerden para kazanma isteği de arttı. 

Zahmetsiz ve para kazanmanın kolay gibi anlatıldığı platformlar sayesinde milyonlarca irili ufaklı yatırımcı varını yoğunu bu işe koydu. 

Peki sonuç ? Evet erken uyananlar veya bu işlere yön verenler kazandı. Ama sayıları epey az. 

Borsada olduğu gibi burada da büyük balık küçük balığı yedi. 

Kısacası kolay para hayalinin çok güzel pazarlandığı bir dönem yaşanıyor. 

Kripto para hakkında daha detaylı bilgi için: https://tr.wikipedia.org/wiki/Kripto_para 




Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab