Microsoft’tan 'PrintNightmare' uyarısı: İşletim sistemlerinizi hemen güncelleyin


Dünyanın bilişim yazılımı devi ve Windows'un sahibi Microsoft, Windows işletim sistemlerinde güvenlik açığı bulması nedeniyle kullanıcılarını acil olarak güncellemeleri yüklemeye çağırdı.

PrintNightmare olarak bilinen bu güvenlik açığının, Windows yazdırma hizmetini etkilediği belirtildi.

Amerika'lı şirket Microsoft, PrintNightmare olarak adlandırılan güvenlik açığının, Windows Yazdırma Biriktiricisi hizmetini etkilediği belirtildi.

Çin'li siber güvenlik şirketi Sangfor'dan araştırmacılar tarafından birden fazla kullanıcının aynı yazıcıya ulaşmasına izin veren yazdırma biriktiricisinde güvenlik açıkları bulduklarını belirtti.

Yaptığı açıklamada Microsoft; kötü niyetli bilgisayar korsanlarının bu açıktan yararlanarak kullanıcıların bilgisayarlarına dış kaynaktan programlar yükleyebilecekleri, bilgisayarlarda bulunan verileri görüntüleyip silebilecekleri hatta yönetici özelliklerine sahip yeni kullanıcı hesapları oluşturup bilgisayarların tüm kontrolünü bile ele geçebilecekleri konusunda uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda kötü niyetli korsanların bilgisayarın fiziksel donanımlarına dahi zararlar verebilecekleri/kontrol edebilecekleri komutların da bu açık sayesinde kullanılabilir olduğu belirtildi.

Peki Hangi Windows Kullanıcıları Etkilenecek?

Microsoft tarafından güvenlik açığının 2020 yılında desteği sonlanan Windows 7 de dahil güncel bütün sürümlerin yüklü olduğu bilgisayarların etkilenebileceği açıklandı ve "Güvenlik güncellemelerini hemen yüklemenizi öneririz" hatırlatması yapıldı.

"Ya sadece bir yazıcı güvenlik açığı, ben yazıcı bile kullanmıyorum" demeyin ve mutlaka Windows işletim sisteminizi güncelleyin.


Kaynak: NTV

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab