Türkiye'deki mobil abone sayısı 83 milyonu geçti!


Salgında ne yaptınız? Evdeydiniz değil mi? Film izlediniz, dizi izlediniz, siz ya da çocuklarınız online derslere girdiler, işinizi internet üzerinden evde yaptınız, hastane randevularınızı internetten cep telefonunuz ile aldınız ya da sadece sosyal medyada dolaştınız ama eskisine oranla çok daha fazla. İşte bu hepimizin internette olması rakamlarla raporlara da yansıdı ve ülkemizin neredeyse tamamı artık mobil data kullanıcısı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından bu yılın ilk çeyreğine ilişkin hazırlanan "Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporu"na göre ülkemizde mobil abone sayısı 83,5 milyona yaklaştı.

Böylece mobil yaygınlık yüzde 100'e ulaştı. Mobil abonelerin 77 milyondan fazlasının 4,5G hizmeti alanlardan oluştuğunu belirten rapora göre operatör gelirleri de yüzde 15 artış gösterdi.

Yayınlana rapora göre, Covid-19 pandemisi döneminde en yüksek büyüme gösteren sektörlerden biri elektronik haberleşme oldu. Salgın döneminde eğitimden iş dünyasına kadar bir çok hayati önemdeki alanda internet ve mobil data kullanımının eskiye oranla katbekat artmasının sonucu olarak  hem mobil hem de sabit internet abone sayısını ve kullanım miktarları geçmiş yıllara oranla büyük artış gösterdi.

Haberin kaynağında görebileceğiniz gibi paylaşılan raporda geçtiğimiz yıla dair mobil data ve sabit internet konusunda bir çok rakam ve bilgi halka sunuldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsung'dan Çok Doğru Bir Sosyal Sorumluluk Projesi #internetiTADINDAkullan

Netflix'in Abone Kaybı Etkileri Büyüyerek Devam Ediyor; İşten Çıkarmalar Başladı

Instagram'dan Haberler; Canlı Yayın Moderasyonu ve Creator Lab